Blog

Agile-конференція партнерських платформ
Автор Ігор Бартків
Перегляди 957
Дата публікації 2021-10-21

Agile-конференція партнерських платформ

Як відомо, Програма для менеджерів «Fit for Partnership with Germany» працює в Україні через розгалужену мережу регіональних партнерських платформ. До мережі входять регіональні торгово-промислові палати, департаменти економіки обласних державних адміністрацій, галузеві асоціації, бізнес-об’єднання, тренінгові та консалтингові компанії, випускники Програми – всі, хто зацікавлений у розвитку бізнеса в своїх регіонах та країни в цілому.

Ця унікальна партнерська мережа дозволяє забезпечувати присутність Програми в регіонах, її впізнаваність серед багатьох інших пропозицій для бізнесу, оперативне інформування представників бізнесу про актуальні пропозиції Програми.

Не дивлячись на ситуацію, що склалась за останні півтора роки Програма не припиняла спілкування з партнерами: разом були проведені бізнес-майстерні для зацікавленого в кооперації з Німеччиною бізнесу, В2В коопераційні біржі випускників, регулярно проводились зустрічі-консультації з партнерами з питань потреб бізнесу в світі, що змінився.

Частина партнерів дуже швидко перейшла в онлайн завдяки наявним компетенціям, іншій частини Програма активно допомагала оволодіти новими онлайн-знаннями. Ситуація показала партнерам та випускникам дієвість, ефективність та стійкість Програми в кризові часи, тому випускники із задоволенням стали активніше брати участь в роботі партнерських платформ.

Також до партнерської мережі долучились нові організації – галузеві союзи та кластери, які побачили беззаперечні переваги: ефективні онлайн-модулі з розвитку важливих компетенцій для кооперації з Німеччиною та модернізації власних підприємств, онлайн-відвідання німецьких компаній, реальні переговори з потенційними німецькими партнерами. Перевагою онлайн-формату стала можливість трансферу ноу-хау за принципом «тут і зараз»: одразу після онлайн-тренінгів учасники могли підняти потрібні питання для обговорення на своїх підприємствах та забезпечити оперативне впровадження нововведень.

Програма підтримувала постійний зв’язок з партнерами, а партнери – з бізнесом, що дозволило у 2021 році 120 представникам бізнесу успішно та результативно взяти участь у Програмі.

Але все-таки думка про живе спілкування нікого не залишала.

І ось- це сталося, ми знову спілкуємося наживо!

Нова реальність внесла свої корективи у співпрацю: виникла необхідність переосмислити партнерські відносини, аналізу функціонування бізнесу в нових умовах, обміну інформацією про потреби бізнесу, про можливі пропозиції для бізнесу. Саме тому програма «Fit for Partnership with Germany» запросила представників партнерських платформ та випускників на практичну Аgile-конференцію, в якій взяли участь 32 партнери майже з усіх регіонів України.

Під час стратегічної сесії «Ландшафт партнерства» Програма та партнери проаналізували результати партнерства попередніх років, озвучили уроки дистанційного партнерства – поділилися один з одним успішними та невдалими кейсами роботи онлайн, поміркували про причини зміни складу партнерських платформ – хтось зайшов на платформу новачками, хтось зійшов з партнерської дистанції; визначили місце програми «Fit for Partnership with Germany» серед усіх інструментів для МСП, доступних в Україні, оцінили перспективи функціонування Програми в новому форматі.

>

Прокоментуйте статтю!

Автор дізнається Вашу думку!